تار و هویر کجاست؟
دریاچههای تار و هویر در ۳۰ کیلومتری شرق دماوند در استان تهران و در نزدیکی روستایی به نام هویر قرار دارند. این دو دریاچه در فاصلهی ۵۰۰ متری از یکدیگر واقع شدهاند و اگر از تار پیاده بهسمت هویر بروید، در عرض نیم ساعت به آن برسید.
پوشش گیاهی و جانوری تار و هویر
پوشش گیاهی منطقه بهدلیل فرسایش خاک و چرای دام تراکم کمی دارد؛ اما از تنوع نسبتاً خوبی برخوردار است. هیچگونه درخت یا بوتهای در اطراف دریاچهها دیده نمیشود؛ هرچند که در گذشته گیاه آویشن در این مکان یافت میشد. گیاهان آبی در درون دریاچهها نیز از جمله گیاهان تار و هویر هستند.
قوچ، میش البرزی و کل بز، پوشش جانوری تار و هویر را تشکیل میدهند و آبزیانی چون ماهی قزلآلای رنگینکمان زرد پر، ماهی قزلآلای خال قرمز و ماهی زردکش در این دریاچهها زندگی میکنند. اداره حفاظت محیطزیست دماوند نیز چند نوع ماهی دیگر به دریاچهها ریخته است.
تفریح در تار و هویر
طبیعت زیبا و سرسبز تار و هویر یکی از بهترین مکانها برای گردش و تفریح به شمار میرود. این مکان از مقاصد مهم طبیعتگردی برای تورهای گردشگری است؛ بهخصوص که برنامههای متنوع و متعددی برای علاقهمندان وجود دارد.
برخی از تفریحهای این دریاچههای عبارتاند از:
- شنا و آببازی: شنا و آببازی، بیهزینهترین و البته مهیجترین تفریح در دریاچهها است.
- قایقرانی: در تار و هویر امکانات قایقرانی وجود ندارد؛ اما برای این تفریح لذتبخش میتوانید قایق بادی و… با خود ببرید.
- ماهیگیری: ماهیگیری از اصلیترین تفریحها در کنار دریاچهها و رودخانهها است. وجود ماهیهای متنوع در تار و هویر، این امکان را برای گردشگران فراهم کرده است.
- کوهنوردی: ارتفاعات و کوههای متعدد اطراف دریاچهها، بهترین فرصت برای کوهنوردی در فصول مختلف سال به حساب میآیند و لذت گردش در این مکان را دو چندان میکنند.
- دوچرخهسواری: آبوهوای منطقه تار و هویر، شرایط مناسبی برای برگزاری تورهای دوچرخهسواری و انجام این ورزش هیجانانگیز مهیا کرده است.
- کمپینگ: تورهای گردشگری میتوانند با برپایی برنامهها متنوع و شاد در این مکان، کمپینگ داشته باشد.
- سایر تفریحها: پرندهنگری، ورزشهای آبی (مثل غواصی)، آفرودسواری، پارگلایدر، چتر بازی و… نیز از دیگر تفریحهای این منطقه هستند.
در سفر به تار و هویر، شب کجا اقامت کنیم؟
اگر دوست داشتید میتوانید شب را در تار و هویر بمانید و در کنار دریاچهها، چادر و کمپ بزنید. در این مکان بخش خصوصی، چادرهایی را در اختیار گردشگران قرار میدهد و حفاظت محیطزیست دماوند نیز حفاظت و امنیت منطقه را بر عهده دارد. پیشنهاد دیگر ما به شما ماندن در روستای هویر است.
بهترین زمان سفر به تار و هویر کدام فصل است؟
تار و هویر در هر فصلی، زیباییهای خود را دارند. در زمستان سطح دریاچه یخ میزند و بارش برف، اطراف دریاچهها و ارتفاعات را سفیدپوش و تماشایی میکند؛ اما بهترین زمان برای بازدید از این مکان در فصل بهار و تابستان است و ترجیحا اردیبهشتماه تا پایان تابستان را برای بازدید از تار و هویر انتخاب کنید.
روستای گردشگری – توریستی هویر
پیشنهاد میکنیم گردشتان در دریاچههای تار و هویر را با بازدید از روستای هویر کامل کنید. این روستای کوهپایهای دارای جاذبههای دیدنی زیادی است و از مناطق نمونه گردشگری استان تهران محسوب میشود. جاذبههای هویر شامل صخرههای سنگی، چشمهسارها، آبشارها، درياچههای نيلگون و غارهایی چون جول دره و … است.
- فاصله روستای هویر تا دریاچهها: حدود ۱۰ کیلومتر
- فاصله روستای هویر تا دماوند: ۵۰ کیلومتر
چگونه به تار و هویر برویم؟
- آدرس دریاچههای تار هویر: استان تهران، شهرستان دماوند، چنار شرق، جاده دریاچه تار
مسیرهای دسترسی به تار و هویر:
- مسیر اول: به شهر دماوند بروید، سپس از روستای چنار عربها، جاده معدن را در پیش بگیرید که آخر جاده خاکی به دریاچه میرسید.
- مسیر دوم: در جاده دماوند، پس از روستای چنار شرق، از جاده خاکی حدود دو ساعت راه طاقت فرسا با خودرو است. با توجه به جاده خاکی و پرشیب مسیر، اگر خودروی مناسب ندارید، از این راه نروید.
- مسیر سوم: در جاده دماوند – فیروزکوه، از روستای دلیچای بهسمت روستاهای یهر، مومج، دهنار و هویر بروید تا به دریاچه کوچک هویر و سپس دریاچه تار برسید.
فاصله تا شهر:
- فاصله تا شهر تهران: ۱۱۲ کیلومتر
- فاصله تا دماوند: ۳۰ کیلومتر
- فاصله تا فیروزکوه: ۶۲ کیلومتر